Kipróbált borleves recept

Borleves recept

3 tojás sárgája
6 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál liszt
Fahéj, szegfűszeg, vaníliás cukor, narancs héj vagy citromhéj stb. ízlésünk szerint
Másfél liter bor és 1liter víz
/Ettől a mennyiségtől tojáslikőrre emlékeztető sűrűségű italt kapunk/

A tojást, cukrot simára keverjük, majd hozzáadagoljuk a lisztet és fokozatosan felengedjük a bor és víz keverékével. Kézi habverővel simára keverjük. Tűzre téve tovább kevergetjük folyamatosan, míg felforr, ízlés szerint ízesítjük! A forralás ideje szabja meg a sűrűségét is, ez egyéni ízlés szerinti! Csészébe szűrve, forrón tálaljuk.
Csak melegen élvezetes itóka! Jól lehet rá falatozni!
Hidegen kissé besűrűsödik, ezért az újra melegítéskor tegyünk hozzá ízlés szerint bort vagy vizet!

Borleves/ kisadag /kicsit másként:

1 tojás, 5dl bor, 3 dl víz, 1 kiskanál liszt, 5-10 dkg cukor ízlés szerint őrölt fahéj, vaniliás cukor, citromhéj, szegfűszeg stb…
Itt az egész tojást jól elkeverjük, beleszórjuk a lisztet, felhígítjuk a vízzel, majd hozzáöntjük a bort, majd miután simára kevertük a fűszereket. Tűzre tesszük, habverővel addig keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Csészékbe öntjük, forrón tálaljuk!